ГоловнаПолітика

Британський суд вирішив заморозити $145 млн дивідендів Nord Stream у разі їх виплати "Газпрому"

Доля грошей залежатиме від апеляції на рішення Стокгольмського суду.

Британський суд вирішив заморозити $145 млн дивідендів Nord Stream у разі їх виплати "Газпрому"
Фото: EPA/UPG

Комерційний суд Високого суду Англії і Уельсу в рамках позову НАК "Нафтогаз України" зобов'язав компанію "Газпром" у разі отримання дивідендів від Nord Stream внести 145 млн доларів із належної йому суми на рахунок суду як гарантію виконання вимог суду.

Про це повідомила пресслужба української компанії.

Таке рішення було прийнято 11 червня 2019 року, з огляду на продовження термінів розгляду апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу у Швеції і ймовірні додаткові боргові відсотки, які "Газпрому" доведеться заплатити "Нафтогазу".

Крім того, Англійський комерційний суд зобов'язав "Газпром" під час ухвалення нових рішень акціонерами Nord Stream про виплату дивідендів отримувати згоду "Нафтогазу" або узгодження суду для отримання таких коштів, зазначено в релізі української компанії.

"Нафтогаз" нагадав, що в березні Англійський комерційний суд наклав на "Газпром" додаткові зобов'язання стосовно неприховування і невиведення своїх активів з юрисдикцій в Англії і Нідерландах. Крім того, суд зобов'язав "Газпром" надати грошове забезпечення в обсязі $200 млн на рахунок суду або ЕСКРОУ рахунок одного з лондонських банків як гарантію виконання вимог суду.

Згідно з рішенням комерційного суду, примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитній справі між "Нафтогазом" і "Газпромом" на території Англії та Уельсу стане можливим після прийняття рішення Апеляційним судом округу Свеа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram