ГоловнаПолітика

Москаль висловився проти закону про "дематюкацію"

"Є такі люди, які не розуміють людської мови".

Москаль висловився проти закону про "дематюкацію"
Геннадий Москаль
Фото: Росана Тужанська

Колишній голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль виступив проти закону нардепа Ольги Богомолець "Про протидію лихослів'ю", на його думку, він має виключно передвиборні цілі.

Про це Москаль заявив в коментарі "InfoResist".

Він також нагадав, що це питання вже давно врегульовано українським законодавством.

"Нецензурна лайка в громадських місцях карається штрафом. Пам'ятайте, колись за це саджали на 15 діб. Богомолець - медик. А медицина сьогодні в такому занедбаному стані ... Це чисто піар-хід і більше нічого", - сказав він.

На питання про те, чому його самого не штрафують за публічні різкі виступи, Москаль зазначив, що "не знає чому".

"Оштрафувати може тільки суд ... А парламент не заслуговує нецензурної лайки? Його робота, як вона оцінюється громадянами України? Тільки в нецензурній формі", - додав він.

При цьому Москаль зазначив, що вважає вживання нецензурної лексики ефективним механізмом досягнення результату.

"Є такі люди, які не розуміють людської мови. Сказав їхньою мовою - один одного зрозуміли. І все пішло і налагодилося. Ну невже немає в суспільстві сьогодні більшої проблеми, ніж займатися цими дурницями?! Ще й знаючи, що цей парламент не буде розглядати цей законопроект. Це називається, як в радянські часи: відволікання народу від соціальних проблем», - додав він.

Москаль відомий своїми частими міцними висловами. Так, наприклад, в минулому році він обматюкав в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, яка заявила, що влада Закарпаття отримала вісім тисяч доз вакцини від кору з Угорщини, але не розмитнила їх. Після цього прем'єр Володимир Гройсман подзвонив Москалю і зажадав вибачень за лайку, однак той відповів, що вибачиться лише після того, як Супрун вибачиться перед ним.

Нагадаємо, в середу в Раді зареєстрували законопроект "Про протидію лихослів'ю" авторства Богомолець. Законопроект передбачає внесення змін до статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Дрібне хуліганство".

Йдеться про введення штрафів в розмірі 40-75 неоподатковуваних мінімумів (680-1275 гривень) за використання мату на телебаченні і в ЗМІ. Для публічних осіб, перелік яких прописаний в законі про протидію відмивання грошей, штрафи становитимуть від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів (1275-1700 гривень).

Надходження від штрафів пропонується направляти в Український культурний фонд. Альтернативним покаранням можуть бути громадські та виправні роботи або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Богомолець також пропонує прописати в законодавстві, що нецензурна лайка, або лихослів'я, - це ненормативна лексика, список якої повинен затвердити Кабмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram