ГоловнаПолітика

Аваков: внутрішня безпека щодня притягає до відповідальності двох-чотирьох поліцейських

Рівень довіри до поліції з 2014 року виріс на 30%.

Аваков: внутрішня безпека щодня притягає до відповідальності двох-чотирьох поліцейських
Фото: mvs.gov.ua

Рівень довіри до правоохоронної системи за останні п'ять років зріс на 32% - з 5% до 37%. Про це заявив міністр МВС Арсен Аваков під час щорічної конференції з питань реформ в Україні, що проходить у Торонто, повідомляє прес-служба МВС.

За його Авакова, втім для результату не вистачає балансу між поліцейськими силами, прокурорським реагуванням і судовою системою.

«П'ять років тому ми починали процес реформ у МВС і взяли собі за мету замість «карати і кришувати»  «служити і захищати». Тоді, після Революції гідності, міліціонери не могли патрулювати вулиці у своїй формі. Це була точка дискредитації, це була точка повного розвалу. Зараз ми маємо рівень довіри до Нацполіції 37%, а нова патрульна поліція - понад 40%», - зазначив Арсен Аваков.

Крім того, міністр внутрішніх справ зазначив, що особовий склад Національної поліції оновився на 40%.

«Особовий склад у нас скоротився з 220 000 до 140 000. У поліцію прийшли нові люди, 40% оновлення. Уже другий рік працює Академія патрульної поліції, і ми залучаємо нових людей», - сказав голова МВС.

Арсен Аваков також додав, що досі поліція стикається з проблемами, зокрема з корупцією і «кришуванням» з боку правоохоронців. Наприклад, внутрішня безпека щодня притягає до відповідальності лвох-чотирьох поліцейських.

«Так, ми маємо проблеми, як і все українське суспільство. Важливо, що ми реагуємо на ті вади, які бачимо. Ми йдемо крок за кроком. Незважаючи на скандали, на неймовірні іноді проколи, ми маємо поступове зростання довіри до поліцейських сил», - підкреслив Арсен Аваков.

Коментуючи резонансні випадки, Арсен Аваков сказав: «Поліція робить свою справу, займається превенцією, але це питання не тільки поліції, це питання і суспільства, судів, прокуратури, чиновників. Якщо ми подивимося на сумну статистику умисних убивств, то щороку маємо поступове зниження їх кількості в Україні. Це відбувається за рахунок превенції, це наслідок тільки системних дій. Повинен бути баланс між поліцейськими силами, прокурорським реагуванням і судовою системою. Поки що цього балансу не досить. І про це треба чесно говорити», - зазначив він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ напередодні провів зустріч із представником Держдепу США, під час якої обговорив безпеку парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram