ГоловнаПолітика

Суд у Криму відмовився випустити з СІЗО тяжкохворого активіста Бекірова

Бекіров під час судового засідання заявив, що "хоче жити", але "це важко" в умовах СІЗО.

Суд у Криму відмовився випустити з СІЗО тяжкохворого активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: krymr.com

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму не задовольнив апеляцію захисту і залишив запобіжний захід заарештованому кримськотатарському активісту Едему Бекірову без змін.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає Крим.Реалії.

"Одне те, що ФСБ підозрює Бекірова в скоєнні тяжкого злочину, не може бути підставою для того, щоб утримувати мого підзахисного в умовах тортур. Проте суд стандартно проігнорував все те, про що говорив захист. Мені здається, що суду простіше прийняти таке рішення, ніж розбиратися про що говорять адвокати і сам Бекіров. За фактом, людина кожен день перебуває в умовах тортур слідчого ізолятора, а Росія не може йому забезпечити хоч якісь умови утримання", - заявив Ладін.

Сам Бекіров під час судового засідання заявив, що "хоче жити", але "це важко" в умовах СІЗО.

"Вважаю справу проти себе сфабрикованою співробітниками ФСБ", - заявив Бекіров.

Як повідомляється, суд у справі Бекірова почався із запізненням о третій годині. Публічних коментарів сторони обвинувачення за цими заявами Бекірова і його захисту немає. Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла про прогресування у Бекірова діабету.

11 червня Європейський Суд з прав людини зобов'язав Росію терміново помістити в лікарню кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня 2018 року. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці за підозрою в зберіганні боєприпасів і зброї. 7 червня Київський райсуд Сімферополя в окупованому Криму продовжив арешт Бекірова до 12 серпня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram