ГоловнаПолітика

Суд у справі Штепи перенесли через проблеми з її машиною

Штепа приїхала майже відразу після того, як суд, прочекавши її кілька годин, переніс засідання на 30 серпня.

Суд у справі Штепи перенесли через проблеми з її машиною
Фото: sportclub-isd.com

Орджонікідзевський райсуд Харкова 3 липня знову не зміг продовжити підготовче засідання в справі обвинуваченої в сепаратизмі ексмера Слов'янська Нелі Штепи.

Засідання перенесли на 30 серпня, передає Інтерфакс-Україна.

"Засідання не відбулося. За словами адвокатів обвинуваченої, у неї виникли проблеми з машиною по дорозі зі Слов'янська в Харків. Вона приїхала майже відразу після того, як суд, прочекавши її кілька годин, вирішив перенести засідання на 30 серпня", - повідомили агентству в прес-службі прокуратури Харківської області.

Починаючи з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання.

Судове засідання у кримінальному провадженні щодо колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи мало відбутися 4 березня, але через її госпіталізацію у зв'язку із загостренням хронічної хвороби суд переніс засідання на 12 березня. Це засідання теж перенесли, оскільки Штепа знову втрапила в лікарню.

Причиною неявки обвинуваченої на засідання 15 квітня вона вказала консультацію в київському кардіоцентрі.

У листопаді минулого року, за словами адвоката, її госпіталізували з інсультом, проте незабаром перевели на амбулаторне лікування.

Нагадаємо, Штепу затримали в липні 2014 року. Її звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України, яка спричинила загибель людей, створенні терористичної організації, закликах до зміни кордонів України - за сприяння російським бойовикам весною 2014 року, проведенні "референдуму" про створення терористичної організації "ДНР". Максимальна санкція зазначених статей - довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram