ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" закликала ЦВК скасувати реєстрацію Шарія та Клюєва кандидатами в депутати

"Участь у виборах подібних персонажів делегітимізує сам виборчий процес в Україні".

"Європейська солідарність" закликала ЦВК скасувати реєстрацію Шарія та Клюєва кандидатами в депутати
"Европейская солидарность"
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність"  звернулася до Центральної виборчої комісії з листом, в якому закликала переглянути рішення про реєстрацію кандидатами на виборах до Верховної Ради екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія з огляду на те, що вони протягом останніх п'яти років не проживали в Україні.

Про це повідомляється на сайті партії.

В "Європейській солідарності" нагадали, що Клюєв втік з України відразу ж за своїм патроном - Віктором Януковичем, проти нього в Україні порушено кримінальну справу. А. Шарій, який також перебуває під слідством, - переховувався в країнах Європи.

"Те, що зараз відбувається в ЦВК, нагадує те, що зараз відбувається у всій країні. Повертаються реваншисти, які привели до кривавих подій 2013-14 років. «Європейська Солідарність» робить все, щоб ці люди не повернулися у владу. Сьогодні ми вимагаємо від ЦВК зняти з реєстрації надзвичайно одіозних людей, сепаратистів, прізвища яких знає вся країна. Це Клюєв і Шарій, яких, до речі, розшукують правоохоронні органи. Участь у виборах до Верховної Ради подібних персонажів делегітимізує сам виборчий процес в Україні, і це може відбитися на визнанні виборів світовою спільнотою", - пояснив політолог, кандидат в народні депутати від партії Сергій Таран.

"Я хочу нагадати українцям, хто ці люди, - тому що за п'ять років це трохи забулося. До влади рвуться представники режиму Януковича, який пограбував Україну на 40 млрд доларів. Ці люди фактично привели в Україну агресора, привели в Україну війну, яка вже забрала тисячі життів захисників нашої країни і цивільних осіб. П'ять років вони не могли приїхати в Україну, тому що боялися сісти в тюрму. Зараз вони отримали мовчазний сигнал від нової влади, що можна не боятися, реєструватися. Першим приїхав Портнов, він показав своїм прикладом, що ніяких загроз немає. Далі підтягнулися інші", - додала депутат Тетяна Чорновол.

"Європейська Солідарність" сподівається, що Центральна виборча комісія скасує своє рішення про реєстрацію Шарія та Клюєва кандидатами в народні депутати України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram