ГоловнаПолітика

МВС застерегло кандидатів у нардепи від спокус організувати "каруселі" на виборах

Правоохоронці працюватимуть не тільки в приміщенні виборчої дільниці, а й "у великому радіусі поблизу".

МВС застерегло кандидатів у нардепи від спокус організувати "каруселі" на виборах
Фото: пресс-служба президента

У Міністерстві внутрішніх справ застерігають суб'єктів виборчого процесу від запуску "каруселей" у день голосування на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розуміємо, що є одна особливість у цій виборчій кампанії - що будуть два бюлетені в руках кожного виборця, що породжує спокусу для політичних команд організувати карусель на виборчій дільниці", - сказав він.

Варченко пояснив, що таке "карусель" - можна винести один бюлетень з дільниці і "передати зацікавленим особам, які відзначать у ньому потрібного кандидата". Потім вони передадуть документ іншому виборцю, який кине його в урну для голосування, а чистий бюлетень знову винесе.

"Ми звертаємо увагу суб'єктів виборчого процесу на те, що вся правоохоронна система буде орієнтована на те, щоб працювати не тільки в приміщенні виборчої дільниці, а й у великому радіусі біля дільниць. І якщо будуть спостерігатися нездорові рухи з передачі будь-яких паперів, особи будуть притягуватися до відповідальності", - додав Варченко.

Нагадаємо, в день парламентських виборів порядок забезпечуватимуть понад 72 тис. поліцейських. Окрім того, голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що на час виборів у поліції створено мобільні групи для комунікації з учасниками виборчого процесу.

Раніше МВС змінило алгоритм реагування на повідомлення про замінування, щоб не допустити зриву виборів. Тепер рішення про евакуацію після опрацювання всієї інформації буде приймати безпосередньо керівник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram