ГоловнаПолітика

Парубій просить офіс Зеленського негайно надати закон про створення ТСК і імпічмент

15-денний термін для підписання закону вже минув.

Парубій просить офіс Зеленського негайно надати закон про створення ТСК і імпічмент
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій просить президента Володимира Зеленського надати парламенту закон про тимчасові слідчі та спеціальні комісії парламенту, який передбачає врегулювання процедури імпічменту Президента.

Про це він повідомив на засіданні Ради.

"У ЗМІ пройшла інформація, що накладено вето. На жаль, документ досі не прийшов у Верховну Раду. Тому я публічно звертаюся до Офісу Президента: терміново надайте цей документ ВРУ, щоб після голосування за Виборчий кодекс ми змогли мобілізуватися і подолати вето або проголосувати за ці пропозиції", - сказав Парубій.

Спікер зазначив, що 15-денний термін для підписання закону Президентом вже минув. Крім того, 4 липня минає термін для підписання закону про фінансування Національної скаутської організації України "Пласт" і визнання Пластового (скаутського) руху одним з основних напрямків позашкільної освіти (№10184).

Нагадаємо, 6 червня Рада прийняла закон про тимчасові слідчі та спеціальні комісії парламенту, який передбачає врегулювання процедури імпічменту Президента. 1 липня депутат Олег Ляшко заявив про ветування Зеленським закону. Якщо Президент не повернув закон для доопрацювання в зазначені терміни, він вважається схваленим і його слід підписати. У разі вето парламент може провести повторне голосування і прийняти ветований законопроєкт конституційною більшістю у 300 або більше голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram