ГоловнаПолітика

Аваков надіслав у ЦВК лист про незаконність реєстрації кандидата в депутати Клюєва

За останні п'ять років Клюєв не перетинав кордон України.

Міністр МВС України Арсен Аваков надіслав голові ЦВК Тетяні Сліпачук листа про незаконність реєстрації Андрія Клюєва як кандидата в народні депутати України. Документ Аваков оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці.

"Неймовірні речі відбуваються з балотуванням громадянина Клюєва в нардепи. Нерішучість і пасивність низки державних інститутів, парадоксальність прийнятих рішень відверто дивує!.. Провів селекторну нараду з підрозділами МВС України про ситуацію. За результатами направив у ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва", - написав Аваков.

Фото: Арсен Аваков

У документі зазначено, що МВС достовірно встановлено факт перебування Клюєва за кордоном з 2014 року, і, за даними системи "Аркан", Клюєв не перетинав український кордон за останні п'ять років.

"Якби зазначений громадянин перетинав державний кордон України, він був би затриманий правоохоронними органами, оскільки перебуває в розшуку як особа, що ухиляється від слідства і суду", - сказано в листі.

Аваков також просить ЦВК врахувати ці факти і переглянути рішення про реєстрацію Клюєва

як кандидата в народні депутати.

Нагадаємо, напередодні в Києві пройшла акція "Досить терпіти" на знак протесту проти реєстрації кандидатами в депутати Андрія Клюєва і відеоблогера Анатолія Шарія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram