ГоловнаПолітика

Україна домовилася з Канадою про постачання бронетехніки і спільне виробництво фільмів

Зеленський перебуває в Канаді з офіційним візитом.

Україна домовилася з Канадою про постачання бронетехніки і спільне виробництво фільмів
Владимир Зеленский и Джастин Трюдо
Фото: president.gov.ua

Україна домовилася з Канадою про постачання оборонного озброєння і новітньої військової техніки, зокрема, бронетехніки.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Торонто.

Пізніше Зеленський уточнив, що мова йде про бронетехніку.

"Я думаю, ми можемо про це відкрито говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки. Ми домовилися, що будемо розвивати домовленості. У нас з'являться угоди, я не можу поки що сказати детальніше, але ми говоримо про те, що в Україні може з'явитися щось, що дасть робочі місця в цій сфері. Не хочу бути таким президентом, який щось обіцяє, тому давайте ми підпишемо угоду, впевнений, це буде найближчим часом", - сказав він.

Своєю чергою Трюдо розповів про канадські інвестиції в патронний завод в Україні.

"Ми підписали угоду і занесли Україну в список країн, в які дозволено продавати озброєння. Ми вже бачили інвестиції канадських компаній в завод боєприпасів в Україні. І ми продовжимо працювати з Україною, щоб вони отримали підтримку, якої вони потребують: як від канадських військових інструкторів, так і в озброєнні", - сказав він.

Також Україна і Канада домовилися про спільне виробництво фільмів.

"Ми підписали угоду про спільне виробництво аудіовізульної продукції. Це дуже позитивно, що Україна зможе виробляти спільні фільми з Канадою. Джим Керрі, Кіану Рівз, Раян Рейнольдс... повірте, в Україні є актори з такими самими акторськими здібностями", - сказав Володимир Зеленський.

Подробиць глави держав не повідомили.

Нагадаємо, Зеленський перебуватиме в Канаді до 3 липня. У рамках робочого візиту він візьме участь у Міжнародній конференції з підтримки реформ в Україні, яка також відбудеться в Торонто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram