ГоловнаПолітика

У параді в Мінську бере участь підрозділ РФ, військовослужбовці якого обстрілювали Маріуполь

Парад військ приурочений до Дня Республіки.

У параді в Мінську бере участь підрозділ РФ, військовослужбовці якого обстрілювали Маріуполь
Фото: informnapalm.org

У параді 3 липня в столиці Білорусі Мінську в ролі пішого розрахунку братиме участь підрозділ зі складу 275-го самохідно-артилерійського полку (275-й САП) 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Збройних Сил Російської Федерації.

Згідно з багатьма свідченнями, військові цього підрозділу безпосередньо брали участь у військовій агресії проти України і причетні до скоєння військових злочинів, повідомляє InformNapalm.

Військовослужбовці цього підрозділу з м. Наро-Фомінськ Московської області прибули до Білорусі ще 20 червня 2019 року.

27 червня на інформаційному порталі Міністерства оборони Білорусі був опублікований матеріал про перебіг підготовки до параду військ Мінського гарнізону, приуроченого до Дня Республіки 3 липня.

Кореспондент військового інформаційного агентства "Воїн" (біл. - "Ваяр") взяв інтерв'ю у кількох російських військовослужбовців, які проходили чергове тренування піших парадних розрахунків на території Мінської військової комендатури. Про одного з них вдалося зібрати максимальний обсяг інформації, на підставі якої чітко визначено підрозділ, в якому він служить.

Волонтерське співтовариство встановило, що один з них - Олександр Коліванов, який служить в 275-му самохідно-артилерійському Тарнопольському Червонопрапорному ордені Суворова і Кутузова полку (в/ч 73941, пункт постійної дислокації - м. Наро-Фомінськ Московської обл.). Згідно з організаційно-штатною структурою ЗС РФ цей полк входить до складу 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії 1-ї танкової армії ЗС РФ.

Військовослужбовці 275-го самохідно-артилерійського полку здійснювали обстріл Маріуполя 24 січня 2015 року. Цього дня російські підрозділи били по мікрорайону "Східний" з ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град". В результаті цього, по суті, терористичного акту загинули 29 громадян України, 92 були поранені, серед загиблих і поранених - діти та підлітки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram