ГоловнаПолітика

Зеленський у Канаді вшанував пам'ять жертв Голодомору

Канада стала першою країною, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще в 2008 році.

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою під час візиту в Канаду 2 липня вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Фото: president.gov.ua

Вони поклали колоскові композиції до Меморіалу Голодомору в Торонто та оглянули пересувну мультимедійну експозицію Holodomor Bus, яка є частиною проекту Holodomor National Awareness Tour.

Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Також президенту подарували художню композицію, присвячену полоненим українським морякам. Її підготували українські школярі з Торонто.

"Для моряків дуже важливо щодня чути, що про них пам'ятають. Україна і Канада, яка є великим другом нашої країни, - ми будемо робити все для того, щоб діти якомога швидше повернулися додому", - наголосив Володимир Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Глава держави зазначив, що необхідно продовжувати тиск на Росію для звільнення моряків.

Меморіал Голодомору в Торонто був урочисто відкритий 21 жовтня 2018 року. Він розташований на території виставкового комплексу на березі озера Онтаріо.

Проект Holodomor National Awareness Tour реалізований Канадсько-українським фондом за фінансового сприяння уряду Канади, урядів провінцій Онтаріо і Манітоба, а також сім'ї мецената українського походження Дж. Темертея. Проект включає "пересувний клас" - автобус з інтерактивним обладнанням, який подорожуватиме школами Канади з метою донесення правди про події 1932-1933 рр. в Україні.

Нагадаємо, Канада стала першою країною, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще в 2008 році. Відтоді в парламенті країни регулярно проходять офіційні заходи з нагоди річниці тих жахливих подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram