ГоловнаПолітика

Генпрокуратура затримає Клюєва, коли він повернеться в Україну, - Горбатюк

Кандидат у депутати оголошений в розшук.

Генпрокуратура затримає Клюєва, коли він повернеться в Україну, - Горбатюк
Фото: 24tv.ua

У разі повернення екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва в Україну, його повинні затримати, оскільки він перебуває в розшуку. Таку заяву сьогодні зробив начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі "Громадського".

"Є постанова про затримання і доставку в суд. Звичайно, вона повинна бути реалізована", - пояснив Горбатюк.

Горбатюк додав, що ще в травні цього року Клюєв вказував свою офіційну адресу в с. Шульгіно Одинцовського району Москви для листування зі слідством.

"Слідчі надсилали документи за різними адресами, зокрема і в Донецьк через міжнародну кур'єрську пошту. І ці документи поверталися через те, що Клюєв там не проживає", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, сьогодні ЦВК на виконання рішення суду зареєструвала Клюєва кандидатом у депутати України, хоча раніше відмовила йому в реєстрації на тій підставі, що протягом останніх п'яти років він не проживав в Україні. Адвокат Клюєва, оскаржуючи відмову в реєстрації, переконав суд, що Клюєв проживав весь цей час в окупованому Донецьку.

Андрія Клюєва підозрюють в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. На момент розстрілу протестувальників Клюєв очолював Адміністрацію президента Януковича, він втік з України 28 лютого 2018 року.

У березні 2019 року Євросоюз зняв санкції щодо Клюєва, у квітні Інтерпол припинив його розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram