ГоловнаПолітика

Броварський суд відклав засідання у справі Савченко-Рубана майже на два місяці

Засідання не відбулося, оскільки Савченко поїхала на Донбас агітувати.

Броварський суд відклав засідання у справі Савченко-Рубана майже на два місяці
Фото: Сергей Нужненко

Колегія суддів Броварського районного суду Київської області відклала до 27 серпня проведення підготовчого засідання у справі щодо народного депутата України Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це сьогодні повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

"Колегія суддів учергове відклала проведення підготовчого засідання, цього разу у зв'язку з відсутністю обвинуваченого народного депутата України С., яка замість обов'язкової явки до суду вирушила для проведення передвиборної агітації в Донецьку область", - сказано в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що суд визнав зазначену причину неявки поважною, і відмовився розглядати клопотання прокурора про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, подане стороною обвинувачення ще 7 травня 2019 року, залишаться безпідставно не розглянутим судом уже більше як три місяці", - сказано в заяві в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 19 червня 2019 року Колегія суддів відкладала засідання у зв'язку з перебуванням одного з суддів на лікарняному.

Савченко підозрюють у створенні терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу і захоплення державної влади. Вона провела за ґратами 13 місяців   - з 23 березня 2018 року по 16 квітня 2019 року.

Рубан був затриманий 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України. Рубану закидають підготовку терористичного акту та незаконне поводження зі зброєю.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram