ГоловнаПолітика

Кулеба назвав конфлікт між Офісом президента і МЗС "проблемою комунікації між двома людьми"

"Згідно з Конституцією України, МЗС і президент - як подружжя. Ми не можемо одне без одного".

Кулеба назвав конфлікт між Офісом президента і МЗС "проблемою комунікації між двома людьми"
Дмитрий Кулеба
Фото: Макс Требухов

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що конфлікт між Міністерством закордонних справ і Офісом президента - це проблема комунікації між двома людьми.

Про це він розповів в інтерв'ю УНН.

"Це проблема комунікації між двома людьми", - сказав Кулеба.

Так він прокоментував заяву президента Володимира Зеленського про те, що голова МЗС Павло Клімкін без його відома надіслав ноту РФ щодо рішення Міжнародного трибуналу про наших моряків.

"Згідно з Конституцією України, МЗС і Президент - як подружжя. Ми не можемо одне без одного. Ми щасливі і ефективні, тільки коли між нами панує повне взаєморозуміння, любов і єдність. Але в нас також немає жодних шансів на розлучення. Тому набагато краще всіляко уникати будь-яких непорозумінь і завжди шукати порозуміння. Я думаю, що ситуація, свідками якої ми стали, - це проблема комунікації між двома людьми, і я сподіваюся, що таких проблем більше не буде, тому що країна не може собі дозволити таких ситуацій", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, минулого тижня президент Зеленський різко розкритикував роботу українського МЗС у питанні звільнення захоплених Росією українських моряків. Президент звинуватив український парламент і заявив про відсутність комунікації з головою МЗС. За словами Зеленського, він дізнався з інтернету про ноту РФ з умовами повернення українських моряків, а також про ноту-відповідь з відмовою від цих вимог, яку відправило українське МЗС.

Після цього Клімкін вирішив піти у відпустку до звільнення парламентом.

Клімкін очолює МЗС України з 19 червня 2014 року. 17 травня 2019 року він подав у відставку, але Рада відмовилася прийняти її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram