ГоловнаПолітика

Порошенко: надання офіційного статусу російській на Донбасі - проросійський реванш

"Торгівля мовою не принесе Україні ніяких дивідендів".

Порошенко: надання офіційного статусу російській на Донбасі - проросійський реванш
Фото: Макс Требухов

Експрезидент Петро Порошенко назвав імовірне надання російській мові статусу офіційної в Донецькій і Луганській областях проросійським реваншем. Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Події розгортаються так, що повзкий проросійський реванш стає все більш очевидним. Пролунала пропозиція надати російській мові статус офіційної на Донбасі. Але торгівля мовою не принесе Україні жодних дивідендів. І не зупинить Росію. Тому що Росія прийшла не за Луганськом, не за Донецьком і навіть не за Кримом", - написав він.

Він вважає, що головна мета реваншу - зупинити рух України до членства в Євросоюз і НАТО і повернути її у сферу впливу Росії: від Донбасу до Галичини. "Росія розуміє, що вступ України у ці два союзи - це стовідсоткова гарантія миру, безпеки українців і незалежності країни. І ми це розуміємо", - додав Порошенко.

Нагадаємо, голова Офісу президента України Андрій Богдан висловив свою згоду про надання російській мові регіонального статусу в Донецькій і Луганській областях у разі повернення цих регіонів під контроль України.

У той самий час він виступив проти того, щоб зробити російську другою державною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram