ГоловнаПолітика

Макрон і Зеленський мають довірчі відносини - посол

На думку посла, обидва президенти є нетиповими фігурами в політичному середовищі своїх країн.

Макрон і Зеленський мають довірчі відносини - посол
Фото: EPA/UPG

Між президентами України і Франції Володимиром Зеленським і Емануелем Макроном склалися довірчі відносини. Про це повідомила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наші президенти насправді добре порозумілися. Я вже двічі мала можливість бачити ту "хімію", яка між ними є на міжособистісному рівні", - розповіла Дюмон. Вона також підкреслила, що той факт, що Макрон прийняв Зеленського 12 квітня, ще до обрання на президентську посаду, був дуже важливим. Окрім того, візит Зеленського в Париж 17 червня пройшов дійсно дуже добре.

На думку посла, це і стало фундаментом для довірчих відносин між президентами.

"Не знаю, чи варто порівнювати наших двох президентів, кожен з них пройшов свій шлях. Але, на мою думку, вони обидва є нетиповими фігурами в політичному середовищі своїх країн. Вони обидва також надзвичайно динамічні люди, які прагнуть дуже швидко запровадити зміни, які внесуть позитивну еволюцію у стан справ і у розвиток їхніх держав", - додала Дюмон.

Нагадаємо, на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Володимир Зеленський заявив, що Україна не готова до діалогу із сепаратистами, а готова працювати в Мінському форматі для встановлення миру на Донбасі.

Своєю чергою президент Франції говорив про те, що вітає жести Зеленського про припинення вогню, які президент України зробив у перші дні свого президентства, а також жести щодо "населення, яке живе в сепаратистських зонах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram