ГоловнаПолітика

В Одесу вперше увійде один з новітніх десантних кораблів США

В акваторію Чорного моря попрямували два американських військових судна.

USNS Yuma
Фото: twitter.com/YorukIsik
USNS Yuma

Американський ракетний есмінець USS Carney і один з новітніх допоміжних десантних кораблів USNS Yuma попрямували в Чорне море для участі в багатонаціональних військово-морських навчаннях Sea Breeze 2019 біля берегів України.

Як повідомив 6-й оперативний флот ВМС США, кораблі почали проходження протоки Дарданелли в суботу, 28 червня.

"Carney почав свій візит в Чорне море з метою зміцнення регіональної стабільності на море і участі в навчаннях Sea Breeze 2019", - наголошується в повідомленні.

У щорічних американо-українських навчаннях візьмуть участь кораблі ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини, а також Грузії. Всього в них буде задіяно близько 900 військовослужбовців.

При цьому в нинішньому році ВМС США будуть представлені відразу двома кораблями - есмінцем Carney, який колись уже неодноразово заходив в Чорне море, а також одним з новітніх допоміжних десантних кораблів - USNS Yuma. Він уже зайшов у Чорне море.

Як зазначає Український мілітарний портал, високошвидкісний десантний корабель США USNS Yuma вперше прибуде до Одеси. Це друге в історії заходження корабля такого типу в акваторію Чорного моря. Перше відбулося в серпні 2018-го року, тоді USNS "Carson City" (T-EPF-7) прибув до Румунії для участі в навчаннях.

"Судна типу JHSV є багатоцільовими, призначеними для роботи в мілководних портах і фарватерах. Можуть здійснювати гуманітарні місії, перекидання військ, вантажів та військової техніки. Здатні розміщувати на своєму борту піхотний батальйон або інші підрозділи середнього розміру зі штатною технікою, включаючи танки M-1 Abrams", - пише портал.

Есмінець Carney, оснащений системою протиракетної оборони Aegis, поряд з есмінцями ВМС США Donald Cook, Porter і Ross, розміщений на постійній основі в Європі на іспанській військово-морській базі в Роте.

Ці кораблі разом з наземними базами ПРО Aegis в Польщі і Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Нагадаємо, навчання Sea Breeze 2019 почнуться в понеділок, 1 липня, в Одесі. Навчання пройдуть на морі, на суші, в повітрі і під водою. В цьому році вперше учасники заходу будуть відпрацьовувати річковий елемент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram