ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував почати предметну дискусію щодо розподілу повноважень і відповідальності між гілками влади

"Закон має дозволяти тим, кого обрали, реалізувати те, для чого їх обирали".

Яценюк запропонував почати предметну дискусію щодо розподілу повноважень і відповідальності між гілками влади
Фото: nfront.org.ua

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк вважає, що у владі необхідно ввести реальні заборони і противаги. Про це він написав у своєму Facebook у День Конституції.

При цьому Яценюк нагадав, що минулого року в День Конституції у своєму блозі на "Цензор.Нет" дав комплексне бачення конституційних змін.

"Одного з пунктів ми вже досягли. ВР закріпила в Конституції курс на повноправне членство України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору", - написав він.

Тому тоді лідер НФ запропонував почати предметну дискусію щодо розподілу повноважень і відповідальності між гілками влади: "Відбулися вибори президента. Через місяць ми будемо обирати парламент. І це питання актуальне як ніколи".

"Основний Закон має дозволяти тим, кого обрали, реалізувати те, для чого їх обирали. Це, своєю чергою, дає визначеність громадянам країни. Треба ввести реальні заборони і противаги у владі. Наголошую - реальні.

Усі внутрішні політичні конфлікти України виникали через те, що Конституція або не виконувалася, або була прописана з подвійним тлумаченням повноважень. Двічі конституційні зміни в Україні відбувалися під час революцій - у 2004 й у 2014 роках", - зазначив Яценюк.

"Чому я про це говорю? Тому що мав честь працювати прем'єром, спікером парламенту, міністром закордонних справ, міністром економіки, в.о. голови НБУ, а також у регіонах - міністром економіки Автономної Республіки Крим та заступником голови Одеської ОДА. Знаю, як функціонує ця машина. Залишати як є - закрити шлях до розвитку", - резюмував лідер "Народного фронту".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram