ГоловнаПолітика

Першим заступником голови управління "К" СБУ став помічник Бухарєва, що підлягає люстрації

Аналогічну посаду в СБУ Калюжняк займав під час Януковича.

Першим заступником голови управління "К" СБУ став помічник Бухарєва, що підлягає люстрації

Заступником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України став генерал-майор Анатолій Калюжняк.

Про це пише "Слідство.інфо" з посиланням на прес-секретаря СБУ Олену Гітлянську.

"Приблизно тиждень тому його призначили заступником начальника управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю", - сказала вона.

Аналогічну посаду в СБУ Калюжняк займав під час Януковича протягом 2010-2013 років, а генеральське звання він отримав від Януковича незадовго до Революції гідності. Після Майдану Калюжняк звільнився і працював помічником народного депутата Владислава Бухарєва, який недавно став главою Служби зовнішньої розвідки.

Екс-глава департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко зазначила, що Калюжняк не може займати державні посади, оскільки підпадає під закон "Про очищення влади".

За офіційними даними, за генерал-майором Калюжняком числиться тільки гараж в Хмельницькій області, а його дружині належать дві квартири в ЖК "Панорама на Печерську", де він, швидше за все, і живе. Ще одна квартира в цьому ж комплексі зареєстрована на дочку СБУ-шника.

У власності сім'ї Калюжняка є також будинок у передмісті Хмельницького. На генерала записаний автомобіль AUDI Q8, а на його дочку - Range Rover 2018 року випуску.

Офіційних джерел доходів у сім'ї генерал-майора, які б дозволили вести такий спосіб життя, журналісти не знайшли.

Нагадаємо, що управління "К" очолює друг президента Володимира Зеленського Іван Баканов. Він же де-факто є главою СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram