ГоловнаПолітика

Зеленський присвоїв звання Героя України солдату, загиблому на Донбасі в День Конституції

Старший солдат Андрій Волос загинув біля Південного 28 червня 2018, евакуюючи пораненого офіцера.

Зеленський присвоїв звання Героя України солдату, загиблому на Донбасі в День Конституції
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота зірка" старшому солдату Андрію Волосу посмертно.

Про це йдеться в указі Президента №467 від 27 червня.

У прес-службі глави держави повідомляють, що військовий відзначений високою нагородою за особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.

Андрій Волос в різний час в 2015-2017 роках виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції, а в 2018 - операції Об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

28 червня 2018 року біля населеного пункту Південне Донецької області старший солдат разом з товаришами по службі намагався евакуювати пораненого офіцера. Під час евакуації Волос отримав поранення в результаті снайперського пострілу і дорогою в госпіталь помер.

Крім того, указом № 469 Президент відзначив державними нагородами військовослужбовців - орденами "За мужність" II і III ступенів, медалями "За військову службу Україні" та "Захиснику вітчизни" нагороджені 40 бійців, 11 з них - посмертно.

Нагадаємо, в травні президент Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України генералу Ігорю Момоту, який загинув у 2014 році в зоні антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram