ГоловнаПолітика

Сенат США прийняв законопроект, що пропонує збільшити військову допомогу Україні до $300 млн

100 млн доларів повинні бути спрямовані виключно на летальні види озброєнь.

Сенат США прийняв законопроект, що пропонує збільшити військову допомогу Україні до $300 млн
Фото: en.wikipedia

Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за проект закону, який пропонує збільшити до 300 млн доларів і суттєво розширити політику допомоги з безпеки України в оборонному бюджеті на 2020 рік.

Про це інформує прес-служба посольства України в США.

"Відповідні кошти, які на 50 млн. доларів перевищують асигнування поточного року, закладені в підтриманому Сенатом проекті закону про "Бюджет США на 2020 на потреби національної оборони". Законопроектом передбачено спрямувати 100 млн. доларів з 300 млн. доларів виключно на летальні види озброєнь, - йдеться в повідомленні.

Пропонується розширити допомогу США у зміцненні обороноздатності Збройних сил України шляхом включення в неї коштів берегової оборони, протикорабельних ракет, а також систем, що сприяють підвищенню ефективності управління військами, зокрема, протиповітряної і берегової оборони, уточнили в посольстві.

Закон "Про бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони" набуде чинності після його узгодження з Палатою представників, а також підписання президентом Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонує Конгресу збільшити оборонний бюджет на 2020 рік до $750 млрд

У вересні минулого року Трамп підписав бюджет Пентагону, який передбачає $250 млн допомоги Україні, з яких $50 млн повинно бути направлено на летальні види озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram