ГоловнаПолітика

У СБУ немає офіційної інформації про передання полонених з боку "Л/ДНР"

У спецслужби немає поіменного списку, опублікованого Вадимом Рабіновичем.

У СБУ немає офіційної інформації про передання полонених з боку "Л/ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України не має інформації про те, кого збираються повернути Україні бойовики "Л/ДНР". Про це повідомила прес-служба відомства на своїй сторінці в Фейсбуці.

"У СБУ немає офіційної інформації щодо осіб, яких представники "Д/ЛНР" збираються повернути в Україну. Водночас ми готові до зустрічі на рідній землі всіх українців, які перебували в полоні бойовиків, і вважаємо це позитивом", - сказано в повідомленні.

Ім'я Віктора Медведчука в повідомленні не згадується.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук домовився з главами так званих "ДНР" і "ЛНР" Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником про передачу Києву чотирьох українських полонених

Народний депутат Вадим Рабінович оприлюднив у Фейсбуці фотокопію списку полонених українців, яких планують звільнити. Згідно зі списком, свободу отримають військовослужбовець ЗСУ Великий Дмитро Миколайович, 1998 року народження, який потрапив в полон "ЛНР" 11 вересня 2016 року; командир відділення української армії Веремейчик Яків Петрович, 1986 року народження, який потрапив в полон "ЛНР" 25 травня 2018 року; старшина 53-ї окремої мотострілкової бригади Сухопутних військ ЗСУ Горяїнов Максим Анатолійович, 1984 року народження, який потрапив у полон "ДНР" 22 травня 2017 року.

Також українській стороні буде переданий затриманий "МДБ ЛНР" 16 жовтня 2017 року Міхєєв Едуард Анатолійович, 1964 року народження, засуджений за "державну зраду" до 12 років ув'язнення "військовим судом ЛНР"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram