ГоловнаПолітика

Комітет Ради розгляне рішення про подальшу роботу в ПАРЄ 1 липня

Парламент також розгляне відставку Клімкіна та призначення Пристайка.

Комітет Ради розгляне рішення про подальшу роботу в ПАРЄ 1 липня
Анна Гопко
Фото: telegraf.com.ua

Комітет Верховної ради України у закордонних справах під час засідання 1 липня розгляне призупинення участі постійної делегації ВР України в Парламентській асамблеї Ради Європи і відставку міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це повідомила глава комітету Анна Гопко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"1.Про призупинення участі Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в роботі Асамблеї до виконання Російською Федерацією низки умов щодо заручників, українських військових моряків і кримських татар. 2. Про відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ. 3. Проект постанови про звільнення Клімкіна П.А. з посади міністра закордонних справ України (реестр.№10381, президентський)", - написала глава комітету.

Також нардепи розглянуть проект постанови про призначення Вадима Пристайка главою МЗС (реестр.№10382, президентський).

Крім того, комітет у закритому режимі розгляне питання забезпечення юридичного супроводу міжнародних судових позовів України проти РФ з метою захисту національних інтересів України та перспектив виконання рішень міжнародних судових інстанцій в подальшому.

Нагадаємо, на цьому тижні ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає всі повноваження російській делегації, хоча країна не виконала жодної вимоги Асамблеї. Того ж дня делегації семи країн, включаючи Україну, припинили роботу в Асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram