ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка зажадав відкрити справу проти Труби через втручання в роботу слідчих

Труба допускає витік конфіденційної інформації про кримінальні провадження.

Адвокат Порошенка зажадав відкрити справу проти Труби через втручання в роботу слідчих
Фото: Макс Требухов

Захист екс-президента Петра Порошенка зажадав від правоохоронців відкрити справу проти директора ДБР Романа Труби через втручання в роботу слідчих і розголошення даних досудового розслідування. Про це заявив адвокат Ігор Головань.

Він підкреслив, що Труба безпосередньо втручався в роботу слідчих ДБР і тиснув на них, хоча не має на це права. Зокрема, йдеться про кримінальні провадження, в яких фігурує Порошенко.

"Слідчий є самостійним у своїй діяльності, і втручання осіб, які не мають на це повноважень, забороняється... Директор же ДБР тільки те й робить, що втручається і впливає на діяльність слідчих, які працюють у Державному бюро розслідувань. Саме щодо цього ми підготували і будемо подавати заяви про вчинення Трубою кримінального правопорушення", - заявив адвокат.

За його словами, Труба допускає витік конфіденційної інформації про кримінальні провадження, яка потім опиняється в колишнього заступника голови АП Януковича Андрія Портнова. Крім того, захист Порошенка допускає, що таким чином секретна інформація може потрапляти і до російської влади.

Нагадаємо, директор ДБР Роман Труба заявив, що на цей момент Держбюро розслідує вісім кримінальних проваджень, в яких фігурує ім'я Петра Порошенка.

25 червня правоохоронці відкрили справу проти Андрія Портнова за фактом свідомо неправдивих повідомлень про злочини Петра Порошенка: про протиправність проходження українських кораблів через Керченську протоку, про причетність Порошенка до придбання каналу "Прямий" і до продажу заводу "Кузня на Рибальському", а також нібито про порушення під час призначення членів Вищої ради правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram