ГоловнаПолітика

Зеленський провів нараду РНБО про розкрадання в Укроборонпромі

Президент наказав покарати тих, хто крав у армії.

Зеленський провів нараду РНБО про розкрадання в Укроборонпромі
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у четвер, 27 червня, провів нараду Ради національної безпеки і оборони про розкрадання в оборонно-промисловому комплексі.

Про це повідомила прес-служба голови держави.

"Коли ми з вами дивилися журналістські розслідування про корупцію в оборонній сфері, разом з нами їх дивилися наші бійці та їхні родичі. Якщо виявлені порушення викликають неймовірне обурення у нас, давайте спробуємо відчути, як на це реагують вони. Я буду дивитися на цю ситуацію очима тих, хто захищає Україну", - сказав Зеленський на зустрічі, де, зокрема, були присутні керівники правоохоронних органів.

Він додав, що ті, хто крав у армії, повинні бути покарані. "Ці люди повинні понести відповідальність, а ми не повинні в жодному разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією", - сказав Зеленський.

Президент сказав, що сфера оборонних закупівель - найменш прозора в Україні, і запропонував залишити секретність тільки там, де це дійсно необхідно.

Фото: president.gov.ua

"Політики освоювали гроші на підприємствах, якими особисто володіли. Покривали зловживання, стримували правоохоронні органи в розслідуванні таких порушень. Це замкнуте коло, яке ми повинні розірвати. Наша мета - вдосконалювати систему демократичного цивільного контролю, збільшувати контрольну роль парламенту, співпрацювати з громадськими організаціями, формувати ефективні процедури й ефективні інститути та дотримуватися законодавства", - сказав Зеленський.

У нараді під головуванням президента взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, начальник Генштабу Руслан Хомчак, т.в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов і інші представники силових відомств. Також був присутній генпрокурор Юрій Луценко, якого не запросили на попередню нараду.

Фото: president.gov.ua

Зеленський заслухав їхні доповіді про перебіг реформування оборонно-промислового комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram