ГоловнаПолітика

Важливо, як президент відреагує на протести в Одесі, - юрист

Одесити протестують проти призначенця Зеленського.

Важливо, як президент відреагує на протести в Одесі, - юрист
Николай Лев
Фото: Макс Левин

Важливо, як президент Володимир Зеленський відреагує на протести громадськості проти кандидатури на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації, вважає юрист, голова правління ГО «Центр політико-правових досліджень» Михайло Лев. Про це він заявив під час круглого столу "Свобода слова у виборчому процесі" в Інституті Горшеніна.

"Учора АП подала на узгодження Кабміном 8 кандидатур голів обласних державних адміністрацій. Серед них була і Одеська область. На жаль, немає розуміння, чому тільки у Львівській області ці кандидатури були заздалегідь оголошені, президент розповів про них через соцмережі - і громадськість могла висловити свою думку про претендентів. В інших областях жодних конкурсів або публічних обговорень не відбувалося. Вчора і сьогодні в Одеській області йдуть масові протести, журналісти розкопали багато фактів - зокрема, кандидат на посаду губернатора є співзасновником мисливського товариства "Мисливець-2007", до складу якого входить, наприклад, Сергій Кушнір, екс-депутат Одеської міськради, який очолює партію "Родіна". До нього її очолював Ігор Марков, який перебуває в РФ, а тут він під слідством", - сказав Михайло Лев.

За словами експерта, людина, яка буде губернатором, повинна розуміти непросту специфіку Одеської області.

"Протести тривають, і дуже важливо, як на це відреагує сам Зеленський, чи буде оголошено конкурс. І покажуть нам інші кандидатури, які, я впевнений, розглядалися і могли бути більш гідними, відомими і авторитетними для Одеської області. Область непроста, специфічна, і людина, яка туди прийде, повинна специфіку розуміти і братися до справ з першого дня роботи, спираючись на громадськість, яка дала відсіч російській агресії у 2014 році", - додав Михайло Лев.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив вісім кандидатур на посади голів державних адміністрацій Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Херсонської та Черкаської областей, запропонованих президентом Володимиром Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram