ГоловнаПолітика

ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлі Міноборони

"Для прикладу, закуплено 20 тисяч бронежилетів. Три з п'яти - прострілюються". 

ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлі Міноборони
Фото: facebook.com/serega.misura

Державне бюро розслідувань 26 червня організувало близько 40 обшуків у кримінальному провадженні про закупівлі Міністерством оборони військового майна за завищеними цінами.

Про це на брифінгу розповів директор Бюро Роман Труба.

Обшуки проводяться за місцем проживання і роботи посадових осіб Міністерства оборони та комерційних структур, які постачали товар. Зокрема, відомо, що обшуки проводилися в Юрія Бірюкова та співробітників Головного управління розвитку й супроводу матеріального забезпечення Міноборони.

"Для прикладу, закуплено 20 тисяч бронежилетів. Три з п'яти - прострілюються. Друге, закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за завищеною ціною, вартість одного елемента одягу завищено на 10 млн гривень. Третє, були закуплені намети, непридатні для використання. І перелік таких непридатних речей можна продовжувати", - розповів Труба.

Сума збитків оцінюється на 100 млн гривень.

"Цинізм ситуації не в тому, що державі було завдано збитків у особливо великому розмірі, цинізм у тому, що це речове майно могло поставити під загрозу життя військових, які захищають нашу державу", - сказав директор Бюро.

За його словами, фігурантами справи є ряд осіб на чолі з одним з керівників Міністерства оборони та керівництва департаментів і управлінь міністерства. Однак підозри поки що нікому не вручалися.

У ході обшуків вилучено 11 тисяч бронежилетів і документація.

Труба окремо наголосив, що обшуки не пов'язано з парламентськими виборами. Провадження було розпочато ще в квітні.

Начальник управління Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександр Околіт своєю чергою повідомив, що інформація про ймовірний злочин почала надходити ще раніше.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram