ГоловнаПолітика

Декілька партій запрошували Сергія Жадана йти в Раду

Письменник підкреслив, що не приймав ніяких пропозицій, тому що не хоче йти в депутати.

Декілька партій запрошували Сергія Жадана йти в Раду

Український письменник Сергій Жадан заявив, що декілька політичних партій запрошували його йти за їхніми списками до Верховної Ради. Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Чесно кажучи, на цих виборах мені пропонували декілька політичних сил йти за їхніми списками", - зазначив Жадан. Однак він відмовився називати партії, які його запрошували. Письменник сказав, що його точно не кликали в партію Петра Порошенка "Європейська солідарність".

""Європейська солідарність" не пропонувала, ні. Але в нас з "Європейською солідарністю" прекрасні відносини. Петра Олексійовича зустріли буквально тиждень тому, виступали в Верховині на фестивалі. Він там теж був", - сказав Жадан.

Про "Голос" і "Слугу народу" він теж нічого не сказав. На запитання про ці дві партії Жадан відповів: "Я не буду їх називати". Письменник підкреслив, що не приймав ніяких пропозицій, тому що не хоче йти в депутати.

Про партію "Голос" він лише додав, що спілкується з її лідером Святославом Вакарчуком і вважає, що список його партії доволі кваліфікований і професійний.

Також Сергій Жадан розповів, що перед президентськими виборами Вакарчук думав про те, щоб піти на них. Співак питав думку своїх друзів і ділився сумнівами з цього приводу.

"Ми говорили про це кілька разів. Він питав і мою думку, і говорив, що сам думає. В принципі, ділився сумнівами, переконаннями. Я так до кінця не зрозумів, чому він не пішов", - сказав Жадан. Він також зауважив, якби Вакарчук пішов на президентські вибори, то підтримав би його кандидатуру.

Нагадаємо, згідно з останнім опитуванням, проведеним з 13 по 21 червня Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг", в Раду проходять п'ять партій.

"Слуга народу" - з підтримкою 45,3% опитаних, "Опозиційна платформа - За життя" з результатом 12,1%, "Батьківщина" - 8,8%, "Європейська солідарність" - 8,4% і "Голос" із результатом 6,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram