ГоловнаПолітика

У Києві затримали сина одного з основних спонсорів "ЛНР" (оновлено)

Дмитро Держак - заступник директора Луганського лікеро-горілчаного заводу.

У Києві затримали сина власника Луганського лікеро-горілчаного заводу Леоніда Держака, якого вважають одним з основних спонсорів "ЛНР".

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Разом із СБУ затримали громадянина Дмитра Держака, заступника директора і сина власника ЛЛГЗ "Луга-Нова" - одного з основних спонсорів терористів "ЛНР". Він мешкав у Києві з посвідченням "ветерана бойових дій" проти України", - написав Луценко у фейсбуці.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Оновлення. Прес-служба прокуратури Київської області повідомила, що Держак-молодший періодично проживає в Києві і на території тимчасово окупованого Луганська, оскільки працює на заводі "Луга-Нова", регулярно платить податки в бюджет терористичного угруповання "ЛНР".

Зараз чоловік перебуває під вартою.

Йому підготували підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-5 КК України (здійснення фінансування окремої терористичної організації), і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без внесення застави.

Тим часом прес-центр СБУ повідомив, що Держак у період липня-жовтня 2014 року змовився з лідерами незаконних збройних формувань, фінансував їх, брав участь у захопленні Росією і терористичною організацією "ЛНР" території Луганської області, сприяв у проведенні незаконного референдуму.

"За інформацією СБ України, затриманий, діючи за вказівкою кураторів із спецслужб РФ, спільно зі своїм батьком брав участь у діяльності владних структур і "народних армій" самопроголошених "Л/ДНР". Так, протягом 23 травня - 7 червня поточного року під час чергового перебування в Луганську фігурант провадження провів низку зустрічей з вищими посадовими особами "органів влади ЛНР", співробітниками силових відомств, протягом яких обговорювалися основні напрямки подальшої співпраці між зазначеними особами, в тому числі основні заходи, до яких так звані "МВС і МДБ ЛНР" планували його залучити", - сказано в повідомленні СБУ.

25 червня співробітники СБУ затримали Держака в Києві.

Нагадаємо, що у 2018 році бойовики "ЛНР" присвоїли Леоніду Держаку звання почесного жителя міста Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram