ГоловнаПолітика

Суд скасував перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича в Києві

Повний текст з мотивацією рішення суд оприлюднить через 5 днів.

Суд скасував перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича в Києві

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту в Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича.

Про це повідомив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування проп. Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича", - написав він на своїй сторінці в фейсбуці.

В'ятрович зазначив, що повний текст з мотивацією рішення суд оприлюднить через 5 днів.

"Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію", - додав В'ятрович.

Нагадаємо, 7 липня 2016 Київрада перейменувала Московський проспект в проспект Степана Бандери. Тоді мер Києва Віталій Кличко говорив, що Київрада може переглянути своє рішення, якщо будуть звернення від киян. Мер міг накласти вето на рішення Київради, однак не став цього робити. В серпні 2016 Кличко підписав постанову про перейменування і відправив її до друку.

Проспект Ватутіна офіційно перейменовано на проспект Шухевича в червні 2017.

Як повідомлялося, весною 2019 року в Харкові запустили петицію про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова. Мерія підтримала її на підставі того, що до забороненої символіки комуністичного режиму не належать назви топонімів, пов'язані з вигнанням нацистських окупантів з України.

19 червня міськрада повернула проспекту Григоренка ім'я Жукова. Після цього Інститут нацпам'яті пригрозив меру Харкова Геннадію Кернесу кримінальною відповідальністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram