ГоловнаПолітика

Вільям Тейлор назвав пріоритети своєї роботи в Києві

У переліку пріоритетів для США залишаються питання деокупації Криму та боротьби з корупцією.

Вільям Тейлор назвав пріоритети своєї роботи в Києві
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор ключовими пріоритетами своєї роботи в Києві назвав деокупацію Донбасу і боротьбу з корупцією.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

"З 2009 року я працював в американському Інституті миру, цей інститут займався певною роботою, що стосується України. Ми шукали можливості, щоб Росія вийшла з Донбасу. Поки я перебуваю в Україні, ми це бачимо ключовим пріоритетом і метою - щоб Росія пішла з Донбасу", - заявив американський дипломат.

Він також виділив боротьбу з корупцією як ще один пріоритетний напрямок своєї роботи.

У той же час на питання журналістів про те, чи в пріоритеті для США питання деокупації Криму, Тейлор відповів, що "Крим залишається в переліку пріоритетів для Сполучених Штатів".

За його словами, зараз в США активно ведеться робота щодо визначення кандидатури посла в Україні.

"У Вашингтоні намагаються знайти постійного посла (в Україні - ред.). Для цього його треба номінувати, потім ця кандидатура повинна пройти затвердження в Сенаті", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, що з 20 травня 2019 року після відставки Марі Йованович в Україні немає посла США. Йованович займала посаду майже три роки - з серпня 2016 року до травня 2019 року.

19 червня в Київ прибув тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор, який до призначення посла виконуватиме його обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram