ГоловнаПолітика

САП просить для Труханова 12 років в'язниці у справі "Краяну"

Прокуратура вважає Труханова і ще 7 обвинувачених винуватими в заволодінні 92,7 млн гривень.

САП просить для Труханова 12 років в'язниці у справі "Краяну"
Геннадий Труханов
Фото: Макс Левин

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Малинівський районний суд Одеси засудити до 12 років позбавлення волі мера Одеси Геннадія Труханова, обвинуваченого у привласненні 92,7 млн гривень під час купівлі будівлі заводу "Краян".

Про це сказав прокурор Максим Кравченко під час дебатів, пише агентство "Українські новини".

Прокурор просить суд визнати 8 обвинувачених, у тому числі Труханова, винними в заволодінні 92,659 млн гривень держкоштів під час купівлі будівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю. Ці кошти прокуратура просить конфіскувати з арештованих рахунків фірми "Девелопмент Еліт".

САП звертає увагу, що Труханов мав до 2017 року паспорт громадянина Росії, і, за даними Інтерполу, людина з такою самою зовнішністю перебуває в міжнародному розшуку.

Труханова прокуратура називає організатором злочинної схеми.

Іншим обвинуваченим САП просить: 11 років - для заступника Труханова Павла Вугельмана, по 10 років - для звинувачених Олексія Спектора, Василя Шкрябая, Володимира Радіонова і Петра Загодиренка, 11 років для Ігоря Кравченка і 7 років для Галини Богданової. САП просить також конфіскувати все майно в обвинувачених і заарештувати їх.

Нагадаємо, 30 травня 2018 року НАБУ і САП завершили розслідування у справі проти мера Одеси Труханова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram