ГоловнаПолітика

Луценко назвав резолюцію ПАРЄ зрадою України і принципів ЄС

Генпрокурор зазначив, що антиросійські санкції завжди ухвалювали під тиском.

Луценко назвав резолюцію ПАРЄ зрадою України і принципів ЄС
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення Росії в Асамблею.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Оцінка рішення ПАРЄ очевидна. Це - зрада України і принципів ЄС. Але важливо не обмежуватися цією оцінкою зовнішніх факторів. Варто розібратися із самими собою", - підкреслив Луценко.

Він також зазначив, що антиросійські санкції завжди приймалися під тиском.

"Санкції проти Росії ніколи не були добровільними. Усі ці роки вони приймалися і тривали під тиском об'єднаних зусиль усіх гілок української влади, яка спиралася на активну антипутінську позицію суспільства. Якщо хочемо і далі утримувати і посилювати санкції проти агресора - кожен повинен робити свою справу. Прокуратура - отримувати докази кремлівських злочинів на Донбасі і в справі катастрофи МН17. МЗС і Мін'юст - домагатися рішень міжнародних судів. РНБО - ввести нарешті повномасштабні санкції проти РФ. Президент - очолити процес захисту національних інтересів", - заявив генпрокурор, відзначивши також важливу роль суспільства.

"Ну і про найважливіше - про роль суспільства. Ніхто у світі не буде захищати німу малоросію", - додав Луценко і подякував українській делегації в ПАРЄ за відстоювання позиції.

"Вони зробили все що могли", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ проголосувала за повернення Росії в Раду Європи. В українській делегації після цього заявили, що припинять свою участь в організації.

Президент Володимир Зеленський також заявив про своє розчарування рішенням ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram