ГоловнаПолітика

У Раду проходять п'ять партій, - опитування

Лідирує "Слуга народу" з результатом 45,3% опитаних респондентів.

У Раду проходять п'ять партій, - опитування

До Верховної Ради проходять п'ять політичних партій. Про це свідчить нове загальнонаціональне опитування, проведене з 13 по 21 червня Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з результатами дослідження, партія "Слуга народу" має підтримку 45,3% респондентів серед тих, хто визначився зі своїм вибором (або 35,1% серед усіх опитаних), за "Опозиційну платформу "За життя" готові проголосувати 12,1% опитаних (або 9,3% серед усіх респондентів), за "Батьківщину" – 8,8% (або 6,8%), за "Європейську солідарність", - 8,4% (або 6,5%), партію "Голос" - 6,8% респондентів (або 5,3% з усіх опитаних).

Загальнонаціональне опитування населення проводили методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Усього було опитано 3000 осіб віком від 18 років і старших.

Нагадаємо, опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили 8-12 червня, свідчить про те, що на виборах у парламент лідирують "Слуга народу" (47,1% опитаних), "Опозиційна платформа" (11,1%) і "Голос" (8,1%). Прохідний бар'єр також долають "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,3%) і "Європейська солідарність" Петра Порошенка (5,0%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram