ГоловнаПолітика

Проти Портнова порушили справу за неправдиві повідомлення про злочини Порошенка, - адвокат

Також правоохоронці перевіряють висловлювання Шуфрича про відсутність коаліції в парламенті.

Проти Портнова порушили справу за неправдиві повідомлення про злочини Порошенка, - адвокат
Андрей Портнов
Фото: politeka.net

Правоохоронці відкрили справу проти колишнього першого заступника голови Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрія Портнова за фактом свідомо неправдивих повідомлень про злочини екс-президента Петра Порошенка.

Про це на брифінгу сказав адвокат Порошенка Ігор Головань, передають "Українськi новини".

Він уточнив, що справу порушено за ст. 383 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про злочин).

"Зареєстровано кримінальне провадження стосовно чотирьох заяв пана Портнова", - розповів Головань.

Так, за словами адвоката, розслідують чотири свідомо неправдиві повідомлення Портнова, а саме: про протиправність проходження українських кораблів через Керченську протоку, про причетність Порошенка до придбання телеканалу "Прямий" і продажу заводу "Кузня на Рибальському" і нібито про порушення під час призначення членів Вищої ради правосуддя.

Головань також заявив, що Портнов сам декларував, що його масові заяви в Держбюро розслідувань мають на меті публічно принизити Порошенка. Адвокат підкреслив, що це є порушенням законодавства і міжнародних норм, оскільки публічне приниження не може бути причиною для кримінального переслідування.

Крім того, адвокат повідомив, що правоохоронці розслідують не тільки дії Портнова, а й депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, який заявив про відсутність коаліції в парламенті і направив відповідну заяву до правоохоронних органів.

Нагадаємо, під час президентства Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації Президента. Він брав участь у написанні т.зв. "Диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну й оселився у Відні.

19 травня 2019 року Портнов повернувся в Україну і почав писати скарги на Порошенка. 27 травня він заявив, що подав у ДБР "четверту з десятків" заяву на Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram