ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв задіяти всі свої зв'язки, щоб "вірус всепрощення РФ" за Крим і Донбас не поширився далі

Екс-президент приймає резолюцію ПАРЄ "як потужний виклик Україні і перший серйозний дипломатичний удар".

Порошенко пообіцяв задіяти всі свої зв'язки, щоб "вірус всепрощення РФ" за Крим і Донбас не поширився далі
Фото: Макс Левин

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко прокоментував резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи, яка повертає Росії право голосу на засіданнях.

Про це він написав у Фейсбуці.

Порошенко зазначив, що сприймає прийняту резолюцію "як потужний виклик Україні і перший серйозний дипломатичний удар, який отримала Україна за останні п'ять років".

"Рішення ПАРЄ, яке запускає механізм повернення російської делегації, сприймаю як потужний виклик Україні... Найближчим часом я задію всі свої зовнішньополітичні зв'язки, щоб вірус всепрощення Росії за анексію Криму і окупацію Донбасу не поширився далі", - підкреслив екс-президент.

"Раніше ми таких ударів не пропускали. Але тепер удар завдано не тільки по Україні, а по фундаментальних європейських цінностях, коли між цінностями і ціною була обрана ціна", - додав Порошенко.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію про обмеження санкційного механізму асамблеї, що відкриває можливість повернення російської делегації в організацію. За резолюцію проголосували 118 делегатів, проти - 62, утрималися 10.

В українській делегації після цього заявили, що можуть призупинити свою участь в організації. А в МЗС назвали резолюцію ПАРЄ неприпустимою поступкою Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram