ГоловнаПолітика

Співробітника Держприкордонслужби заарештували за сприяння у підготовці до теракту

Чоловік незаконно отримував конфіденційну інформацію щодо потерпілого та його родичів.

Співробітника Держприкордонслужби заарештували за сприяння у підготовці до теракту
Фото: runews.su

Співробітник Державної прикордонної служби заарештований за сприяння у підготовці теракту проти співробітника спецслужб.

Прес-служба Генпрокуратури повідомляє, що викрито чинного військовослужбовця Держприкордонслужби, який протягом 2017-2019 років, використовуючи своє службове становище, незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію щодо потерпілого та його близьких родичів, яку передавав терористам.

12 червня йому було повідомлено про підозру у співучасті у незакінченому замаху на терористичний акт за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 258 КК України.

Цього самого дня Печерським районним судом стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Повідомляється, що у кримінальному провадженні за фактом замаху на терористичний акт проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України, у якому Головною військовою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво, заарештовані двоє виконавців злочину (громадяни РФ) і шість їхніх пособників (всі громадяни України).

Розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються вичерпні заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до цього особливо тяжкого злочину.

Санкція ч. 3 ст. 258 КК України ("Терористичний акт") передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram