ГоловнаПолітика

ЦВК подала апеляцію на рішення суду про реєстрацію кандидатом на вибори Онищенка

У Центрвиборчкомі вважають, що висновки суду не відповідають обставинам справи.

ЦВК подала апеляцію на рішення суду про реєстрацію кандидатом на вибори Онищенка
Фото: detector.media

Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу на рішення Шостого апеляційного адмінсуду, якою ЦВК зобов'язали зареєструвати біглого нардепа Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати в окрузі №93 на позачергових парламентських виборах.

Про це 23 червня повідомили в секретаріаті ЦВК, пише УНН.

У комісії заявили, що висновки першої інстанції, викладені в рішенні суду, не відповідають обставинам справи.

"ЦВК не згодна з прийнятим судовим рішенням, вважає його незаконним, необґрунтованим і винесеним з неправильним застосуванням норм матеріального права і порушенням норм процесуального права", - йдеться в повідомленні Центрвиборчкому.

Нагадаємо, в середині червня стало відомо, що біглий депутат Олександр Онищенко подав документи в ЦВК для участі у виборах і отримав відмову. Оскільки не проживав в Україні протягом останніх 5 років, як цього вимагає виборче законодавство.

За інформацією "Слідство.Інфо", Онищенко подав до суду на рішення Центрвиборчкому, надавши лист від "Всеукраїнської федерації кінного спорту України", що підтверджує його участь в змаганнях з кінного спорту "в статусі вершника".

Колегія суддів визнала причину виїзду Онищенка поважною і задовольнила клопотання. Однак міністр спорту Ігор Жданов цього ж дня спростував присутність Онищенка в основному або резервному складі збірної України з кінного спорту, що унеможливлює офіційне представництво країни на міжнародних змаганнях.

Онищенко втік з України і перебуває в розшуку. 5 липня 2016 року, коли нардеп уже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізацію природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram