ГоловнаПолітика

Т.в.о. голови СБУ Баканов прибув до США для підготовки візиту Зеленського

Баканов "довів до американської сторони низку стратегічних послань" Зеленського.

Т.в.о. голови СБУ Баканов прибув до США для підготовки візиту Зеленського
Врио главы СБУ Баканов прибыл в США для подготовки визита Зеленского
Фото: ssu.gov.ua

Тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Іван Баканов у США обговорив підготовку візиту до Вашингтона президента Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення президента США Дональда Трампа. Про це інформує сайт СБУ.

Зазначається, що Баканов "довів до американської сторони низку стратегічних послань" Зеленського. Водночас дата візиту не повідомляється.

"Під час зустрічі з заступником помічника Держсекретаря США з питань Європи і Євразії Джорджем Кентом було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України та поглиблення євроатлантичної інтеграції. Також Іван Баканов відзначив відданість нової команди в Києві курсу політичних та економічних реформ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони приділили особливу увагу розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах.

Прес-центр СБУ повідомляє, що візит Баканова проходить на запрошення американської сторони і має на меті ознайомити керівника СБУ з результатами українсько-американської співпраці у сфері безпеки.

"Україна розраховує на безперервний і більш інтенсивний діалог з представниками Білого Дому та Державного департаменту США", - зазначив Баканов під час бесіди зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гіл.

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що Зеленський отримав від Трампа запрошення відвідати Вашингтон з офіційним візитом. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram