ГоловнаПолітика

Ар'єв заявив, що Кернес відмовився зустрітися з ним у справі перейменування проспекту

Нардеп заявив, що планує вимагати від правоохоронних органів притягнути до відповідальності "всіх причетних до порушення закону про декомунізацію".

Ар'єв заявив, що Кернес відмовився зустрітися з ним у справі перейменування проспекту
Фото: facebook/volodymyr.ariev

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відмовився спілкуватися із нардепом Володимиром Ар’євим, який прибув до міста у справі повернення проспекту Григоренка імені радянського маршала Жукова.

Про це голова української парламентської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Володимир Ар’єв 21 червня повідомив у Facebook.

«Приїхали з Віталієм Гайдукевичем в Харків поговорити про незаконне перейменування проспекту генерала-правозахисника Григоренка в проспект сталінського генерала Жукова. Як приймати протизаконні рішення, то всі вони браві сміливі. Як ми приїхали - сховалися як щури. Кернес втік, за ним секретар харківської міськради. Виставили на амбразуру голову прес-служби, але той не є відповідальною особою: документ не готував, не голосував, не підписував», - розповів нардеп.

«А відповідальні відчувають, що у них будуть проблеми. Своєму місту вони роблять зло - у Донецьку і Луганську все теж починалося з деукраїнізації. Харків зробив перший крок в цьому напрямку», - зауважив Ар’єв.

Він повідомив, що планує вимагати від правоохоронних органів притягнути до відповідальності «усіх причетних до порушення закону про декомунізацію».

Нагадаємо, 19 червня міськрада Харкова проголосувала за повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

21 червня ЗМІ з посиланням на Кернеса повідомили, що рішення про повернення проспекту імені Жукова вже підписане.

Як повідомлялося, Інститут національної пам’яті заявив, що повернення імені Жукова на мапу Харкова - це порушення закону.

У Харкові за фактом звернення депутата Харківської міської ради щодо повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова слідчі відкрили кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram