ГоловнаПолітика

Рябошапка спростовує тиск на суддів

Заступник голови адміністрації Зеленського заперечує дзвінки суддям.

Рябошапка спростовує тиск на суддів
Фото: пресс-служба президента

Заступник голови Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заперечує тиск на суддів. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі LB.ua, реагуючи на заяву голови Ради суддів Олега Ткачука.

"Як можна тиснути (на суддів - LB.ua) тим, що я зустрівся з Бутенком (заступником голови Ради суддів - LB.ua)?.. Те, про що сказав Ткачук, - це заява групи людей, які в минулому взяли під контроль судову систему і намагаються тримати її під контролем. Минулого тижня президент заявив, що ми будемо переглядати судову реформу і, очевидно, люди відчули якусь боязнь втратити контроль", - сказав Рябошапко.

"Я ніколи не дзвонив Ткачуку і суддям також", - додав він.

За його словами, зустріч з Бутенком була пов'язана з тим, щоб включити його в робочу групу, яка буде аналізувати судову реформу попередньої адміністрації. "Очевидно, немає сенсу, щоб у робочій групі були керівники судової влади, тому що інтереси суддів місцевих судів і Верховного - різні", - сказав Рябошапка, додавши, що склад групи поки що узгоджується.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Ради суддів Олег Ткачук поскаржився на спроби тиску з боку посадових осіб адміністрації Володимира Зеленського на суддів. З такою заявою він звернувся до правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram