ГоловнаПолітика

Російські депутати дискредитують православ'я як таке, - "Народний фронт"

"Агресора не можна задобрити. Його можна тільки зупинити".

Російські депутати дискредитують православ'я як таке, - "Народний фронт"
Виктор Еленский
Фото: nfront.org.ua

Народний депутат від "Народного фронту" Віктор Єленський учора на Міжпарламентській асамблеї православ'я виступив проти рішення обрати головою Асамблеї представника Комуністичної партії Державної думи РФ Сергія Гаврилова, після чого на нього напали російські депутати.

Про це повідомляють на сайті "НФ".

"Російські депутати дискредитують не тільки Міжпарламентську асамблею православ'я, а й православ'я як таке", - заявив Єленський, покинувши МАП, яка цього року проходила в Грузії.

Як повідомляли, головою Асамблеї було обрано представника Компартії РФ Гаврилова, який брав участь у російсько-грузинській війні.

Це спричинило масове невдоволення серед грузинського народу, в місті почалася акція протесту, на якій узяв слово і Єленський. Він підкреслив, що неможливо говорити про православну солідарність, поки одна з країн здійснює акт агресії проти інших православних країн - України, Грузії, Молдови.

"Уроки, які винесли наші країни, кажуть нам, що агресора не можна задобрити. Його можна тільки зупинити", - підкреслив депутат.

Після цього виступу російські депутати почали штовхати Єленського і вигукувати гасла, що виправдовують агресивну політику РФ. Український парламентарій вийшов до преси і зробив заяву, що не братиме участі в заході, де російські комуністи намагаються використовувати православ'я у війні проти православних народів.

Тим часом ця ситуація спричинила політичну кризу в Грузії - опозиція вимагає відставки спікера парламенту і керівника Служби безпеки.

Нагадаємо, в Грузії почалися масові протести після того, як депутат Держдуми РФ Гаврилов виступив у парламенті Грузії на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він сидів у кріслі голови парламенту і говорив російською мовою. Грузинські опозиціонери звинуватили Гаврилова в тому, що він брав участь у війні проти Грузії.

Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі. Є постраждалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram