ГоловнаПолітика

Суд підтвердив факт проживання Саакашвілі в Україні впродовж п'яти років

Це необхідно для реєстрації його кандидатом у депутати.

Суд підтвердив факт проживання Саакашвілі в Україні впродовж п'яти років
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Печерський районний суд Києва встановив факт безперервного проживання в Україні екс-голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі впродовж п'яти років.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж.

Суд встановлював факт проживання Саакашвілі в Україні для реєстрації його кандидатом у депутати на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

13 червня Саакашвілі заявив, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом. Тоді ж він представив першу п'ятірку своєї партії "Рух нових сил".

Нагадаємо, останній рік Саакашвілі провів в еміграції після того, як Петро Порошенко анулював його українське громадянство. Новий президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі паспорт, і 29 травня політик прилетів в Україну. Того ж дня він заявив, що не братиме участі в парламентських виборах.

4 червня мер Києва Віталій Кличко запропонував Саакашвілі повести на вибори його партію "УДАР", але Саакашвілі відмовився.

8 червня Саакашвілі оголосив про участь "Руху нових сил" у парламентських виборах. До першої п'ятірки партії входять: сам Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, одеська гросмейстер Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram