ГоловнаПолітика

Зеленський: КЗпП безнадійно застарів, а Житловий кодекс - "це треш"

Президент переконаний, що застарілі закони повинні піти в історію.

Зеленський: КЗпП безнадійно застарів, а Житловий кодекс - "це треш"
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає, що Кодекс законів про працю безнадійно застарів, а Житловий кодекс він назвав "трешем".

Про це він заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві, передає УНІАН.

"Безнадійно застарів Кодекс законів про працю. Він був створений в 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від свавілля радянського чиновника. Зараз, в 21 столітті, ми пропонуємо ті самі правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати", - сказав президент.

Зеленський також зазначив, що і Житловий кодекс застарів.

"Я хочу процитувати вам ще один кодекс, він починається такими словами: "В результаті перемоги Великої жовтневої соціалістичної революції в нашій країні було створено необхідні умови для вирішення проблем... Втілюючи в життя ленінські ідеї... Радянська держава послідовно реалізує розроблену комуністичною партією програму житлового будівництва". Як вам?" - запитав президент.

"Зараз 2019 рік і досі діє український закон, що регулює житлові відносини, вибачте, це треш, і це має піти в історію", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський скасував понад 150 президентських указів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram