ГоловнаПолітика

​Апеляційний суд Києва заарештував земділянку на Інститутській до закінчення слідчого експерименту

Так, будівництво Музею Революції гідності на ділянці заборонено.

​Апеляційний суд Києва заарештував земділянку на Інститутській до закінчення слідчого експерименту
Улица Институтская в Киеве

Київський апеляційний суд заарештував земельну ділянку на вулиці Інститутській у Києві до завершення слідчого експерименту.

Про це йдеться в повідомленні "Адвокатської дорадчої групи" у Фейсбуці.

"Суд задовольнив апеляцію прокурора і наклав арешт на земельну ділянку (місце розстрілу) на вул. Інститутській. Постраждалі очікують завершення всіх слідчих експериментів у справах Майдану", - йдеться в повідомленні.

Так, на цій ділянці заборонено будівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

Нагадаємо, алея Героїв Небесної сотні в Києві підлягає реконструкції під меморіальний комплекс пам'яті загиблих на Майдані в 2014 році. Взимку 2019 року там почали підготовлювальні роботи для початку будівництва, а в травні почали розбирати бруківку. Це було зроблено без погодження з Департаментом спеціальних розслідувань Генпрокуратури, який ще не завершив всі необхідні слідчі експерименти. Департамент попросив Музей Революції гідності призупинити роботи на період з 13 до 29 травня з метою збереження ландшафту і обстановки на території в тому вигляді, в якому вони були на момент подій 2014 року.

Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану і Хрещатика - повинна з'явитися меморіальна стела, яка аркою буде врізатися в пагорб. Вона буде складатися зі 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись одна на одну, вони будуть створювати суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). З обох сторін алеї висадять 100 лип.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram