ГоловнаПолітика

Посол України в Грузії покинув виступ російського депутата на знак протесту

Депутат за сумісництвом є президентом Міжпарламентської асамблеї православ'я.

Посол України в Грузії покинув виступ російського депутата на знак протесту
Фото: tabula.ge

Посол України в Грузії Ігор Долгов покинув виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ'я, російського депутата Сергія Гаврилова на знак протесту. Про це повідомили на сторінці "Публічна дипломатія України від МЗС" на фейсбуці.

"Я буду коментувати тільки бажання ортодоксальної церкви України. Всі українці хочуть власної церкви, і те, що ми знаємо і що отримали, - це жорсткий спротив з боку Москви", - сказав Долгов.

На питання про те, як би він оцінив той факт, що Росія є головою Міжпарламентської асамблеї православ'я, посол сказав, що це рішення залежить від членів організації.

«Росія окупувала територію України і продовжує воювати і сьогодні. Нині в нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія... Християнська релігія і церква - це мирне існування, а не окупація територій», - додав посол.

19-22 червня в Грузії проходить сесія 26-ї Генеральної асамблеї Міжпарламентської асамблеї православ'я. В рамках заходу Грузію відвідало близько 100 учасників делегацій 25 країн.

Нагадаємо, Ігор Долгов займає посаду посла в Грузії з 1 лютого 2017 року. У 2015 році він обіймав посаду заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції.

У 2002-2004 роках був послом у Туреччині, у 2006-2008 роках - послом у Німеччині, у 2010-2015 роках - послом в Бельгії, Люксембурзі і головою місії України при НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram