ГоловнаПолітика

Портнова поновили на посаді професора КНУ імені Тараса Шевченка

Екс-голова АП обійняв посаду і повинен виконувати обов'язки з 1 вересня.

Портнова поновили на посаді професора КНУ імені Тараса Шевченка
Андрей Портнов
Фото: golospravdy.com

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський поновив колишнього заступника голови Адміністрації Президента юриста Андрія Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету.

Про це йдеться в копії наказу ректора, текст якого мають "Українські Новини".

Згідно з наказом, Портнова прийнято на посаду професора і він повинен виконувати обов'язки професора з нового навчального року - з 1 вересня 2019 року по 30 червня 2020 року. Його університетський оклад складе 14 753 гривні.

Портнов є доктором юридичних наук, доцентом. Йому встановлено доплату за вчене звання - 25%, вчений ступінь - 25%, надбавку за почесне звання "Заслужений юрист України" - 20%, надбавку за вислугу років - 10%.

Наказ про прийняття Портнова в університет підписано 14 червня.

Нагадаємо, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником голови АП, він брав участь у написанні т.зв. "Диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності покинув Україну й оселився у Відні. 19 травня повідомив, що повернувся в Україну.

У команді президента Володимира Зеленського офіційно заперечують причетність Портнова до неї. Однак за даними LB.ua, нардеп Валерій Писаренко, заступник голови депутатської групи "Відродження" і давній соратник Портнова, узяв на себе роль неформального представника Зеленського в Раді.

16 травня в Україну повернувся бізнесмен Ігор Коломойський. Він проживав в Ізраїлі з вересня 2018 року. Він розповів, що Портнов допомагає йому з деякими юридичними питаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram