ГоловнаПолітика

Партія Порошенка застерегла своїх депутатів у Харкові від підтримки проспекту Жукова

Двом представникам "Солідарності" загрожує відкликання мандата.

Партія Порошенка застерегла своїх депутатів у Харкові від підтримки проспекту Жукова
Фото: city.kharkov.ua

Партія "Європейська солідарність" застерегла своїх депутатів в Харківській міській раді від підтримки перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова.

Про це йдеться на сайті партії.

Фракція "Солідарність" у Харківській міськраді складається із семи депутатів, і двоє з них - Ірина Цвєткова і Сергій Куценко - проголосували за включення до порядку денного сесії питання про перейменування проспекту Григоренка.

Партія вимагає від них відкликати свої голоси, "інакше прийматиме рішення про виключення цих депутатів з партії та ініціюватиме позбавлення їх депутатських мандатів".

"Європейська солідарність" заявила, що плани Харківської міськради повернути назву проспект Жукова - це пряме порушення законів України і спроба реваншизму проросійських сил.

Нагадаємо, що сучасний проспект Петра Григоренка виник під час забудови житлового масиву Селекційна Станція і з кінця 1960-х називався вулицею Стадіонною. 1983 року її перейменували на вул. 60-річчя СРСР, 1990 року рішенням виконкому - на просп. Маршала Жукова, а 17 травня 2016 року рішенням губернатора області на підставі закону про декомунізацію - на проспект Петра Григоренка.

Навесні 2019 року в Харкові запустили петицію про повернення назви маршала Жукова.

Мерія підтримала її на підставі того, що до забороненої символіки комуністичного режиму не належать назви топонімів, пов'язані з вигнанням нацистських окупантів з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram