ГоловнаПолітика

Онищенко заявив, що подав офіційні запити для повернення в Україну

Нардеп-утікач назвав причину своєї відсутності в Україні останніми роками "суто технічною".

Онищенко заявив, що подав офіційні запити для повернення в Україну
Александр Онищенко

Український депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що вже подав офіційні запити для свого повернення в Україну до відповідних органів. Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"Плани повертатися у мене є, ми подали зараз офіційно запити і в суд, в якому у мене справа, і в антикорупційну прокуратуру, про те, що я хочу повернутися. І враховуючи те, що я перебуваю в Іспанії, ми подали офіційно в компетентні органи Іспанії прохання про те, щоб дозволити мій виїзд в Україну, тобто, офіційно документи для цього всього підготовлені", - розповів Онищенко.

За його словами, на сьогодні "українська сторона сама затягує його повернення".

Також він додав, що основна причина його відсутності в Україні останніми роками була "суто технічною".

"Основна причина моєї відсутності протягом останніх 3 років в Україні суто технічна, тому що їх не влаштувало, як подала партія платіжку, як була проплачена застава, 41 тисяча, від моєї партії, там була помилка у по батькові. Ми подали сьогодні вдруге всі повторно документи, тому будемо спостерігати далі. Ну, я технічно обґрунтував згідно з українським законодавством, українською Конституцією, причину своєї там відсутності, тому будемо розраховувати на закон", - розповів Онищенко.

Раніше Олександр Онищенко подав документи до ЦВК для участі у виборах і отримав відмову.

Нагадаємо, Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізацію природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державної НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків на суму понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважають його мати Інесу Кадирову і бізнесмена Валерія Постного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram